Retkeily

Retkeily on virkistäytymistä luonnon keskellä ja irrottautumista arjen kiireistä. Retkeilijä arvostaa luonnon kauneutta: hän on luonnonsuojelija, joka liikkuu luonnon ehdoilla, sen rauhaa häiritsemättä.

Retkeily sopii kaikille: sopivissa olosuhteissa se on riittävän helppoa jopa perheen pienimmille ja huonokuntoisimmille, mutta retkeilijän niin halutessa laji tarjoaa haastetta koko loppuelämäksi.

Suomalaiset erätaidot ovat arvokasta kulttuuriperintöä, joka siirtyy myös tuleville sukupolville. Mikä olisi parempi tapa välittää retkeilyperinnettä eteenpäin kuin koko perheen päiväretki lähimaastoon? Päiväretkellä jälkikasvulle ja ystäville voi luontevasti opettaa luonnossa liikkumista, marjojen poimimista, kasvien tunnistamista, puukolla vuolemista ja nuotion sytyttämistä. Lyhyt retki tulipaikalle tai laavulle ei ole pelkästään elämys, vaan kipinä aloittaa uusi harrastus, jossa kohteita ja kokemuksia on luvassa tuhansittain.

Ounasvaaran Latu ry:n ohjattujen retkien kautta saa valmiuksia retkeillä itsenäisesti, mutta myös lisää tietoa sekä ymmärrystä vastuullisesta retkeilystä.

Jaosto: Päiväretket Rovaniemen ympäristössä Elina Vieno, 040 505 7262, pitemmät vaellukset Pasi Nurmikumpu, 040 734 7394. Yhteydenotot: ounasvaaranlatu@gmail.com