Maastopyöräily

Nyt ne taas alkavat eli matalan kynnyksen maastopyörälenkit Oukulla Kaisun ja Eeron opastuksella. Päivä on jatkossa keskiviikko, paitsi tietenkin tämä ensimmäinen kerta on torstaina 16.6.2022 klo 18:00 -20:00. Tervetuloa!

Paikkana ounasvaara ja lappi-areenan parkki

Aiheena maastopyöräily tutuksi
Tutustutaan vähän pyöriin ja maastopyöräilyn perustekniikoihin

Ajellaan lenkki helppoa maastoa rauhallisella vauhdilla

Ounasvaaran ladun yhteislenkillä voit tutustua maastopyöräilyyn tai vain nauttia helposta opastetusta maastopyöräretkestä. Aiempaa kokemusta maastopyöräilystä ei tarvitse olla. Lenkin reitit koostuvat helpohkoista poluista ja latupohjista. Jos ohjaajia piisaa, niin voidaan jakautua myös useampaan tasoryhmään.

Lenkin kesto on 1- 1,5 tuntia. Lähtö tapahtuu Lappi Areenan parkkipaikalta.
Lenkin järjestää Ounasvaaran Latu
Tervetuloa porukkalenkille.
MITÄ MUKAAN MAASTOON?
MAASTOPYÖRÄ:
Hyväkuntoinen, toimiva ja huollettu maastoajoon tarkoitettu pyörä on osa maastoturvallisuutta.
KYPÄRÄ: omaan päähän sopiva ja oikein säädetty pyöräilykypärä.
AJOLASIT: urheilulasit tai vastaavat. Suojaamaan silmiä risuilta, roskilta ja ötököiltä.
HANSKAT: pyöräily- tai hiihtohanskat. Suojaamaan käsiä risuilta yms.
PUHELIN: pidä puhelin aina maastossa mukana. Ainakin märällä kelillä paras pakata vesitiiviisti (esim. minigrip-pussiin).
Ryhmässä ajaessa tallenna puhelimeesi vetäjän numero.
Jos eksyt ryhmästä, tarkista että puhelin on auki ja äänet päällä.
JUOTAVAA ja EVÄSTÄ: Juomapullo tai juomareppu ja riittävästi juotavaa aina mukaan! Mukana kannattaa pitää myös jotakin pikaevästä (esim. energiapatukoita/geeliä/tms). Ennen lähtöä kannattaa syödä, jotta verensokeri riittää koko lenkin ajaksi, pidemmille retkille eväät mukaan.
VAATETUS: Sään mukaisesti normaali pyöräilyvarustus.
REPPU: yleensä kampetta on sen verran, että reppu selkään ja menoksi.
VARAOSAT JA TARVIKKEET: omaan pyörään sopiva varasisäkumi. (Ohjaajalla peruskorjaustarpeet mukana) Myös omaan pyörään soveltuva vaihtajan korvake ja ketjun pikalukko on erittäin suositeltavaa pitää aina mukana maastoajossa.
ENSIAPUVÄLINEET: Ohjaajalla on ensiapupakkaus mukana.

Uudet yhteislenkkien vetäjät Eero Koivula ja Kaisu Keränen. Ensimmäinen lenkki vedettiin 15.7 ja yhteislenkit jatkuvat keskiviikkoisin tai torstaisin. Katso ajankohtaista sivulta viimeisimmät uutiset tai FB:stä. Tervetuloa

Kuvia FB:stä:

Cover for Ounasvaaran Latu ry
1,063
Ounasvaaran Latu ry

Ounasvaaran Latu ry

Aktiivista toimintaa ulkona liikkujille Rovaniemellä pian 70 vuotta; eli joulukuussa 2022 tulee 70 vuotta yhdistyksen perustamisesta.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Talviuintikauden avaus Koskipuistossa avoimin ovin su. 2.10. klo 12-14. 
Lisätietoja kaudesta 2022-2023  https://ounasvaaranlatu.fi/jaostot/talviuinti/
Tervetuloa!
Suomen Latu haastaa kaikki Suomessa asuvat tulevana lauantaina nukkumaan yönsä ulkona. “Suomen Latu haluaa kampanjallaan rohkaista tutustumaan yön yli kestävään retkeilyyn. Yö ulkona lisää hyvinvointia ja on edullinen elämys kaikenikäisille. Ulkona nukkuminen on retkeilyä ja luonnosta nauttimista parhaimmillaan”, sanoo tapahtumasuunnittelija Petteri Tiainen Suomen Ladusta.

Seuraa myös retkeilyaiheista Nuku yö ulkona -livelähetystä lauantai-iltana 27.8. klo 18-20! 
Livelähetyksessä
 Säde Mäkipää Metsähallituksesta kertaa retkietiketin
 Samuli Laita Sitrasta kertoo Suomen luonnon tulevaisuudesta
 Caj Koskinen Scandinavian Outdoorilta antaa varustevinkkejä yön yli retkeilyyn
 Vuoden vaellus -kirjan kirjoittaja Erno Saukko kertoo vuoden kestäneestä vaelluksestaan
 Niko Halminen Suomen Paraolympiakomiteasta antaa vinkkejä esteettömään retkeilyyn 
 Joel Heino kertoo vaihtoehdoista, miten valmistaa Suomen luonnon päivän virallinen leivos mustikkapiirakka
 Marttojen pääsihteeri Marianne Heikkilä ja Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson ottavat mittaa toisistaan linnunpöntön rakennushaasteessa
Livelähetys lähetetään Metsähotelli Kiljavasta ja sen juontaa retkitoimittaja Joppe Ranta.
Nuku yö ulkona -livelähetys on katsottavissa Suomen Ladun Facebook- tai YouTube-tililtä tai Nuku yö ulkona -kampanjasivulta lauantaina 27.8.2022 klo 18-20. 
#nukuyöulkona #livelähetys Metsähallitus Sitra Martat vinkkaa Scandinavian Outdoor
Ounasvaaran Latu tekee talviuintipaikan Rovaniemen Koskipuistoon vielä kaudeksi 2022-2023.
Toukokuussa näytti siltä, ettei vapaaehtoisvoimin järjestettyä talviuintia pystytä enää jatkamaan.  Yhdistys onnistui kuitenkin löytämään riittävästi uusia vapaaehtoisia, jotka sitoutuvat ylläpitämään talviuintipaikkaa ensi kauden. Myös osa entisistä jatkaa.
Merkittävää on myös yksityisen sponsorin tuki. KaivuriApu oy huolehtii avantopaikan pohjan ruoppauksesta ja täyttämisestä. Lisäksi yritys rakentaa ja purkaa laiturin sekä kulkusillan pukukopilta laiturille. Tämä on iso helpotus talkoolaisille.
Sponsorin hankki aktiivinen talviuimari Tanja Jurvansuu.
Kuninkaanlaavulle la 11.6. klo 12-16!

Kuninkaanlaavu on täydellinen päiväretkikohde. Santavaaran huipulta on hulppeat maisemat länteen Ounasjoen yli - Lähde mukaan valloittamaan vaara ja kokemaan seesteinen tunnelma!
Ounasjoen itätörmällä, vain 10 min. automatkan päässä Rovaniemeltä, kohoaa Santavaara. Sen laelta löytyy ylellinen retki- ja taukopaikka nimeltä Kuninkaanlaavu. Alueella on kaksi laavua (omat nuotiopiirit), maisemankatselutasanne, puuvaja ja puucee. 
Ounasjoen Itäpuolentien ja Santavaaran tien risteyksestä on n. 2 km laavulle. Reitti seuraa osin soratietä, maisema avautuu kallioreitille päästessämme. Menomatka on loivaa nousua. 

Kävellään yhdessä luonnosta nauttien, kiirettähän meillä ei ole. Retki soveltuu kaikenikäisille kävelystä ja ulkoilmasta nauttiville. 

Voit halutessasi osallistua leikkimieliseen tietovisaan. 

Ja mitä olisi retki ilman eväitä! Eli otathan mukaan mieleisesi retkieväät ja juomista. Metsäpalovaroituksen aikana tulenteko on kielletty, huomioithan tämän eväitä varatessasi. 

Tapahtuma on maksuton ja retkelle ovat kaikki tervetulleita.
Olet lämpimästi tervetutullut RETKELLE-tapahtumaan, ota ystäväsikin mukaan!

Retkelle ei tarvitse ilmoittautua. Autokyytiä tarvitessasi, olethan yhteydessä Elinaan p. 040 505 7262 (klo 18 jälkeen) viimeistään torstaina 9.6.
Kokoontumis-/lähtöpaikka: Ounasjoen Itäpuolen ja Santavaaran tienristeys
Ounasvaaran Ladun talkoolaiset purkivat Koskipuiston talviuintipaikan ehkä viimeistä kertaa. Syksystä 2014 alkanut jokavuotinen rakentaminen ja purkaminen on uuvuttanut pitkäaikaisen vapaaehtoisjoukon. Yhdistys tarvitsee nyt uusia talkoolaisia, jos toimintaa halutaan vielä jatkaa Koskipuistossa. Katso lisätietoja verkkosivulta www.ounasvaaranlatu.fi.
Lataa lisää