Linkit

TÄRKEITÄ LINKKEJÄ

www.suomenlatu.fi

Ounasvaaran Latu ry on Suomen Ladun paikallisyhdistys

http://www.napapiirinhiihto.fi

Napapiirin Hiihdon omat kotisivut

rovaniemi.fi/fi

Rovaniemen kaupungin kotisivut

www.metsa.fi
Metsähallituksen kotisivut

Valtion
ympäristöhallinnon
verkkopalvelu

Luontoon.fi

Makupalat
– retkeilylinkkejä

Makupalat linkkikirjaston laajakokoelma
erilaisia retkeilylinkkejä. Kaikki se mitä
et edellisistä linkeistä vielä löytänyt

Kuva Galleria vuosien varrelta:

Cover for Ounasvaaran Latu ry
1,044
Ounasvaaran Latu ry

Ounasvaaran Latu ry

Aktiivista toimintaa ulkona liikkujille Rovaniemellä pian 70 vuotta; eli joulukuussa 2022 tulee 70 vuotta yhdistyksen perustamisesta.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Ounasvaaran Latu tekee talviuintipaikan Rovaniemen Koskipuistoon vielä kaudeksi 2022-2023.
Toukokuussa näytti siltä, ettei vapaaehtoisvoimin järjestettyä talviuintia pystytä enää jatkamaan.  Yhdistys onnistui kuitenkin löytämään riittävästi uusia vapaaehtoisia, jotka sitoutuvat ylläpitämään talviuintipaikkaa ensi kauden. Myös osa entisistä jatkaa.
Merkittävää on myös yksityisen sponsorin tuki. KaivuriApu oy huolehtii avantopaikan pohjan ruoppauksesta ja täyttämisestä. Lisäksi yritys rakentaa ja purkaa laiturin sekä kulkusillan pukukopilta laiturille. Tämä on iso helpotus talkoolaisille.
Sponsorin hankki aktiivinen talviuimari Tanja Jurvansuu.
Kuninkaanlaavulle la 11.6. klo 12-16!

Kuninkaanlaavu on täydellinen päiväretkikohde. Santavaaran huipulta on hulppeat maisemat länteen Ounasjoen yli - Lähde mukaan valloittamaan vaara ja kokemaan seesteinen tunnelma!
Ounasjoen itätörmällä, vain 10 min. automatkan päässä Rovaniemeltä, kohoaa Santavaara. Sen laelta löytyy ylellinen retki- ja taukopaikka nimeltä Kuninkaanlaavu. Alueella on kaksi laavua (omat nuotiopiirit), maisemankatselutasanne, puuvaja ja puucee. 
Ounasjoen Itäpuolentien ja Santavaaran tien risteyksestä on n. 2 km laavulle. Reitti seuraa osin soratietä, maisema avautuu kallioreitille päästessämme. Menomatka on loivaa nousua. 

Kävellään yhdessä luonnosta nauttien, kiirettähän meillä ei ole. Retki soveltuu kaikenikäisille kävelystä ja ulkoilmasta nauttiville. 

Voit halutessasi osallistua leikkimieliseen tietovisaan. 

Ja mitä olisi retki ilman eväitä! Eli otathan mukaan mieleisesi retkieväät ja juomista. Metsäpalovaroituksen aikana tulenteko on kielletty, huomioithan tämän eväitä varatessasi. 

Tapahtuma on maksuton ja retkelle ovat kaikki tervetulleita.
Olet lämpimästi tervetutullut RETKELLE-tapahtumaan, ota ystäväsikin mukaan!

Retkelle ei tarvitse ilmoittautua. Autokyytiä tarvitessasi, olethan yhteydessä Elinaan p. 040 505 7262 (klo 18 jälkeen) viimeistään torstaina 9.6.
Kokoontumis-/lähtöpaikka: Ounasjoen Itäpuolen ja Santavaaran tienristeys
Ounasvaaran Ladun talkoolaiset purkivat Koskipuiston talviuintipaikan ehkä viimeistä kertaa. Syksystä 2014 alkanut jokavuotinen rakentaminen ja purkaminen on uuvuttanut pitkäaikaisen vapaaehtoisjoukon. Yhdistys tarvitsee nyt uusia talkoolaisia, jos toimintaa halutaan vielä jatkaa Koskipuistossa. Katso lisätietoja verkkosivulta www.ounasvaaranlatu.fi.
Lataa lisää