Metsätontun mailla kaikki hyvin

Jossain täällä liikkuu metsätonttu joulun alla tarkastamassa, että metsän eläimillä on kaikki hyvin.

Metsätonttu lähtee aina ensimmäisenä adventtina liikkeelle tarkastamaan, että metsän pikku eläimillä on kaikki hyvin ja riittävästi ruokaa.

Ounasvaaran Ladulla on joukko metsätontun apulaisia, jotka laittavat metsään juuri tuona päivänä lyhdyin valaistun polun, jotta ihmiset voivat sitä seuraten ehkä nähdä vilauksen tärkeää tehtävää hoitavasta tontusta. Tai ehkä kuulla hänen kilikellonsa äänen puiden lomasta.

Tänä adventtina lyhtypolku valmisteltiin Pöyliövaaraan. Aputonttu Ulla Kuusniemi kertoo, että metsätontun jäljillä kulki lähes pari sataa aikuista ja lasta: perheitä, isovanhempia lastenlasten kanssa, kummeja kummilastensa kanssa.

Ja kyllä moni oli kuullut metsätontun kellon kilahtelun lumisessa pakkasmetsässä. Seikkailusta oli mukava tarinoida vielä eväsnuotion lämmössä.