UlkonaKuinLumiukko Koskipuistossa 19.-26.2.

Suomen Ladun UlkonaKuinLumiukko-kampanja innostaa taas ihmisiä ulos ja lumenveistoon. Nyt on jo viides kerta, ja Ounasvaaran Latu (OuLa) on taas mukana. Paikka on tuttu talviuintipaikan pysäköintialueen ympäristö Koskipuistossa.

OuLan ja REDU:n opiskelijoiden yhteistyönä valmistetut lumiaihiot odottavat veistäjiä lauantaista lauantaihin 19.-26.2. Kannattaa tulla muotoilemaan omaan teostaan jo heti ensimmäisenä lauantaina, sillä silloin paikalla on Aimo Jolanki ohjaamassa klo 10-14. Seuraavina päivinä puuha jatkuu omatoimisena.

Paikalla on käytettävissä lumiukon ”silmiä” ja ”neniä”, mutta omat veistotyökalut kannattaa ottaa mukaan.  Sopivia ovat vaikkapa pienet sahat ja lapiot, puukot ja viilat.

Ilmoita lumiukkosi kisaan

Suomen Ladun lumiukkokampanja kestää kuukauden verran 13. maaliskuuta saakka. Sinä aikana kisataan taas maan lumiukkoisimman kunnan tittelistä. Oman lumiukkonsa voi ilmoittaa laskuriin 13.3. saakka osoitteessa suomenlatu.fi/lumiukko. Osallistujen määrä suhteutetaan kunnan asukaslukuun, joten kaikki kunnat ovat kisassa samalla viivalla. Rovaniemeltä ilmoitettiin viime vuonna 34 lumiukkoa tai -akkaa. Kaikkiaan laskuriin ilmoitettiin yli 12 000 lumihahmoa. Tämän vuoden tavoite on vähintään 10 000.

Koskipuistossa on nyt myös Kuvataideseura Palaksen ja Kuvataideyhdistys Maahisten talvitapahtuma leirintäalueen ja talviuinnin parkkipaikan välisellä alueella. Sielläkin on lumenveistoa, ja lisäksi voi ripustaa oman ystävänpäivätervehdyksensä puiden väliin viritettyihin naruihin maaliskuun loppuun saakka.