Muumiperheen hiihtokoulu la-su 26.–27.2 ja 5.–6.3. peruuntui

 

Pian kolme vuotta täyttävä Vieno Laaksonen on jo valmiina muumien hiihtotehtäviin.

Muumiperheen hiihtokoulu vie lapsen ja aikuisen latujen iloihin

Ounasvaaran Latu oli tarkoitus järjestää muumiperheen hiihtokoulu Koskipuistossa kahtena helmi-maaliskuun viikonloppuna la-su 26.–27.2 ja 5.–6.3.  Osanottajien vähyyden takia se jouduttiin kuitenkin perumaan. Tässä on kuitenkin tietoa siitä, mitä näissä hiihtokouluissa tapahtuu.

Hiihtokoulu on tarkoitettu 3–5-vuotiaille lapsille, jotka tutustuvat lumella liikkumiseen oman aikuisen kanssa. Aikuinenkin on suksilla. Hänen ei tarvitse olla lapsen isä tai äiti, vaan hän voi olla myös isovanhempi tai muu lähipiirin henkilö.

Hauska kokemus

Hiihdon ja mäenlaskun perustaitoja opetellaan leikkien ja yhdessä tehden niin että kaikilla on hauskaa.

”Ajatus on, että positiivisen ja iloisen hiihtokokemuksen saavat myös aikuiset. Koen tosi tärkeänä, että heilläkin täytyy olla hauskaa” Ulla Kuusniemi sanoo. Hän vetää hiihtokoulua yhdessä Tuula Kukkosen kanssa.

Kuusniemi kertoo yhdestä äidistä, joka ei ollut 30 vuoteen laittanut suksia jalkaan. Kouluajan pakkohiihdosta oli jäänyt niin vastenmielinen muisto.

”Muumiperheen hiihtokoulussa oli taas pakko laittaa sukset, ja hän innostui ihan hillittömästi.”

Leikkejä ja loruja

Ups! Muumipapallekin voi käydä näin.

Pieni lapsi harjoittelee aluksi lähinnä sitä, että pysyy suksilla pystyssä. Lisätaitoja opetellaan latureiteillä, joiden tehtävätauluissa muumihahmot näyttävät vaikkapa, miten hiihdetään ilman sauvoja tai käännytään suksilla tai noustaan ylös, kun kaatuu.

Leikit, lorut ja laulut ovat mukana touhuissa.

”Jos aikuisella on vierähtänyt tovi siitä, kun on viimeksi hiihtänyt, niin tämä on tosi hyvä tapa palauttaa hiihtoa omaankin mieleen”, Kuusniemi kannustaa.

10 lasta ja aikuista

Pikku Myy näyttää mallia.

Muumiperheen hiihtokouluun mahtuu 10 lasta oman aikuisen kanssa. Kurssiin kuuluu neljä 1,5 tunnin tapaamista.

Kuusniemi selvittää, että osallistujat jaetaan tarvittaessa kahteen ryhmään hiihtotaitojen mukaan. Isoimmille voi olla vähän vaativampia tehtävälatuja, joilla harjoillaan vaikkapa mäenlaskuasentoja.

Suomen Ladun sivulta löydät vinkkejä lasten hiihtovarusteiden valintaan:

https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lastentoiminta/muumien-ulkoilukoulut/muumien-hiihtokoulu.html