Vuokrattu pukutila laskee Venetien hintaa

Venetien tulevan talviuintipaikan alue kesäasussa. ”Venetiepiha”-linkin alta löydät pihasuunnitelman. Väliaikainen pukutila on tulossa päärakennuksen kohdalle.

Venetiepiha

Venetien talviuintipaikan rakentamista viedään nyt eteenpäin sillä mallilla, että ensi vaiheessa pukeutumistilana toimii vuokrattu tilaelementti. Näin saadaan alkuinvestoinnin hintaa pudotetuksi.

Ounasvaaran Ladun tavoite on edelleen, että Venetie on käytössä jo talviuintikaudella 2023-2024.

Uintipaikka laitureineen ja parkkipaikkoineen on tarkoitus toteuttaa pääosin alkuperäisten suunnitelmien ja voimassa olevan rakennusluvan mukaisesti. Ainoastaan pukutilasta tulee väliaikainen. Se on kuitenkin olennaisesti parempi kuin Koskipuistossa pukukoppina palveleva vanha kontti.

Yhdistys on jo vuokrannut ModularSpace-nimiseltä yritykseltä tilaelementin viideksi vuodeksi.

Uuteen pukutilaan vedetään sähköjen lisäksi vesi- ja viemäriliittymät, joten sinne saadaan oikea vesivessa. Suihkuja ja saunaa ei tule.

Väliaikaisen pukutilan luvitus

Kun koko Venetie-hanke pysyvine toimitiloineen kilpailutettiin viime talvena, oli loppusumma niin tähtitieteellinen, ettei yhdistyksellä ollut mitään mahdollisuutta toteuttaa sitä.

Rovaniemen kaupungin kanssa selvitetään minkälaisen luvan va-rakennus tarvitsee vai riittääkö esim. toimenpidelupa.

Aiemman luvan mukaisista pysyvistä rakenteista tehdään tässä vaiheessa kaikki maatyöt. Tulvarajat pitää ottaa huomioon myös väliaikaisessa rakennuksessa.

Lisäksi tehdään pysyvä uintilaituri ja katettu käytävä pukutilasta laiturille.

Uusi urakkakilpailu, valtionavustus hakuun

Rakennuskustannuksista ei vielä ole tietoa, sillä työt kilpailutetaan uudelleen. Urakkakilpailun valmistelu alkaa marraskuun lopulla. Hinta on joka tapauksessa kuusinumeroinen luku.

Hankkeen rahoitus on sikäli helpottunut, että yhdistys myi rivitalo-osakkeensa Kiilopäällä. Ne varat käytetään Venetien investointiin.

Pysyviin rakenteisiin voidaan saada aluehallintovirastolta valtion liikuntapaikka-avustusta. Rovaniemen kaupunki on jo myöntänyt avustuksen.

Puheenjohtaja Aila Oikarainen sanoo, että tavoitteena on tehdä talviuintipaikka käyttökuntoon ilman pankkilainaa.

Yhdistyksen syyskokouksessa kysyttiin, onko arkkitehdin suunnitteleman toimitilarakennuksen toteuttamiseen mitään mahdollisuutta viiden vuoden päästäkään.

­Puheenjohtaja vastasi, että yhdistyksellä on nyt viisi vuotta aikaa kerätä rahaa.

­– Rakentamiseen voidaan hakea julkista rahoitusta ja yksityisiä tukijoitakin uskoakseni löytyy.