Napapiirin Hiihto tauolla 2023

Ounasvaaran Latu pitää välivuoden Napapiirin Hiihdon järjestämisessä keväällä 2023, kun yhteistyösopimus viime vuosien järjestäjäkumppanin Ounasvaaran Hiihtoseuran (OH) kanssa umpeutui kesäkuussa 2022.

Hiihdon järjestelytoimikuntaan etsitään uusia voimia sekä omasta yhdistyksestä että yhdistyksen ulkopuolelta.  Samalla mietitään hiihdon luonteen selkeyttämistä paremmin  kunto- ja harrastehiihtäjälle sopivaksi tapahtumaksi.

Napapiirin Hiihto on Ounasvaaran Ladun perustama tapahtuma, jota on järjestetty vuodesta 1956. Historiatietoa löytyy http://www.napapiirinhiihto.fi/

Yhdistyksen tavoitteena on aina ollut koota hiihdon harrastajat yhteiseen tapahtumaan mittaamaan omaa hiihtokuntoaan tai vain viettämään mukavaa hiihtopäivä. Laturetkihenki on vähitellen jäänyt taka-alalle, ja yhä useammat mieltävät Napapiirin Hiihdon kilpahiihdoksi.

Maaliskuussa 2022 järjestettiin samalla reitillä viikon välein kaksi massahiihtoa, Napapiirin Hiihto ja Jätkänkynttilä Ski Marathon. Kaukana ovat ne ajat, jolloin sotilaat hiihtämällä pohjustivat latureitin. Napapiirin Hiihto on vuosikymmenien saatossa muuttunut ajan henkeen sopivaksi ja niin se nytkin tulee säilyttämään paikkansa Rovaniemen kevättalvessa.