Jäsenkirje, huhtikuu 2023

Lähde viettämään ulkoilullinen viikko Suomen Ladun erämaakohteeseen Paistunturin erämaa-alueen rajalle, Akumajalle!

 

Ounasvaaran Latu on varannut Akumajan jäsenilleen 12.-19.8. (la-la). Majoituskokonaisuus käsittää kaksi rakennusta, Akumajan (12 hlöä) ja Dominicin mökin (6 hlöä); pihapiirissä myös varastorakennus, ulkokäymälä sekä alhaalla, Akujoen läheisyydessä, rantasauna. Mukavuuksina ovat led-valo, kaasulla toimiva keittiö, takka, kamina ja makuutilat.

Viikon yksityiskohdista, mm. miten kohteeseen matkustetaan, ruoka-ja juomatarvikkeet, yhteiset retket kohteessa, jne sovitaan yhteisessä suunnittelupalaverissa.

Retkiviikon hinta OuLan jäsenelle on 30 €/hlö, sis. majoituksen Akumajassa tai Dominicin mökissä. Lisäkustannuksia retkelle tulee mm. matkakuluista ja ruokatarvikkeista.

Meidän tulee tietää kevään aikana tarvitsemmeko molempia majoitustiloja.  Edellisen takia ilmoittaudu 22.4. mennessä email. ounasvaaranlatu@gmail.com.

Tutustu retkikohteeseen tämän linkin kautta https://www.suomenlatu.fi/jasenille/jasenedut/akumaja

 

Latualueen retki Sallan kansallispuistoon 10.-11.6.2023

Retken ohjelman löytyy yhdistyksen nettisivuilta https://ounasvaaranlatu.fi/

Latualue suunnittelee bussikuljetusta reitillä Kemi-Tervola-Rovaniemi-Kemijärvi-Salla.  Bussikuljetuksen toteutuminen riippuu osallistujamäärästä, minkä takia kartoitamme kiinnostusta retkelle osallistumiseen.
Ilmoittautumisaikaa jatkettiin 8.5. asti. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Ailalle puh. 040 5684 111.

Latualueen tuki 20 €/osallistuja, muuten omakustanteinen.
Arvioitu kokonaiskustannus matkoineen, majoituksineen ja ruokailuineen
80 € – 100 €.

 

Venetien hanke
Venetien rakentamisesta on tänäkin vuonna jouduttu luopumaan korkeiden rakentamiskustannusten takia.Hallituksen tavoitteena oli tehdä yhdistykselle pysyvät toimitilat vaiheittain niin, että pysyvistä rakenteista olisi aluksi tehty uintilaituri ja veteen laskeutuvat portaat sekä katettu käytävä pukutiloista laiturille ja lisäksi parkkialue. Huoltorakennuksena olisi ensi vaiheessa toiminut vuokrattava moduuli, jossa olisi ollut pukuhuoneet, wc ja toimisto/infopiste.Kun Venetien kaavamuutosta haettiin, ei koronasta ja Ukrainan sodasta tiedetty mitään. Ne ovat nostaneet rakentamisen hintoja huimasti, eikä nousun loppu taida vieläkään olla näköpiirissä.

Yhdistyksellä on maanvuokrasopimus, joka on voimassa 31.12.2050 asti sekä rakennuslupa, joka sai lainvoiman 1.2.2022.

 

 

 

 

TALVIUINNISTA

 

Talviuinnista kaudella 2022-2023

Kevään eteneminen vaikuttaa uintikauden jatkumiseen ja rakenteiden purkamiseen. Parina viime vuonna olemme voineet uida vielä toukokuun puolella. Olemme tarvinneet siihen luvan kaupungilta.  Kysymme sen tänäkin vuonna, jos kauden jatkaminen on muuten mahdollista.
Rakenteiden purkamista on kaavailtu toukokuun ensimmäiselle viikonlopulle eli 6.-7.5.

Sunnuntain yleisövuorot jatkuvat vielä 2.4. ja 16.4. Keskiviikkona 5.4. klo 17-18 on poikkeuksellisesti myös yleisövuoro.

 

Talviuinti kaudella 2023-2024 Koskipuistossa

Hallitus perusti työryhmän, Kirsi Lantto, Vesa Mattila, Leila Rautio ja Jarno Valkeapää, selvittämään talviuinnin järjestämistapa tulevalla kaudella Koskipuistossa.  Heidän tulee myös löytää vastuuhenkilöt toiminnan pyörittämiseen.

Työryhmällä on aikaa hallitukseen kesäkuun kokoukseen.

 

Geokätköilijöiden kuukausitapaamisia
18.04.23 klo 17.309.5.23 klo 17.3013.6.23 klo 17.30

Oulan toimistolla Vartiokatu 11-13 A

Lisätietoja Leifiltä 050 326 9038

 

 

Harri Ahosen luennot
Lapin retkeilyreiteistä kertova luentotilaisuus Rovaniemen pääkirjastossa keskiviikkona 12.4.2023 kello 18.00