Vilkas talviuintikausi päättyy 5. toukokuuta

Ensi kaudesta lisätietoa kesäkuussa

29.4.2023

Vilkas talviuintikausi 2022-2023 päättyy Koskipuistossa viimeistään perjantaina 5.5. jolloin on tarkoitus aloittaa uintipaikan purkutalkoot klo 17. Talkoot jatkuvat lauantaina puolilta päivin ja tarvittaessa vielä sunnuntaina.

Talviuinnin suosion kasvu on tasaantunut kahden aiemman kauden hurjasta noususta. Kausikortteja ostettiin nyt 471, mikä on suunnilleen sama kuin kaudella 2021-2022, jolloin kortteja ostettiin 460. Kahtena edellisenä kautena nousu oli noin sata kausikorttia vuodessa.

Uintikertojen kokonaismäärästä ei ole tarkkaa tietoa, sillä kaikki uimarit eivät kirjaa käyntiään vieraskirjaan. Tuntuma on, ettei määrä ole ainakaan laskenut viime kaudesta. Allekirjoitusten perusteella kävijöitä oli noin sata päivittäin.

Venetietä ei tehdä 2023

Ounasvaaran Latu on jo vuosia valmistellut pysyvää toimipaikkaa Venetieltä vuokratontille. Tavoitteena oli tehdä sinne ensi syksynä talviuintiin tarvittavat rakenteet. Pukeutumistilat ja yhdistyksen toimisto olisi alkuvaiheessa sijoitettu vuokrattuun tilaelementtiin.

Kun tammikuussa järjestettiin tarjouskilpailu, kävi ilmi, että kustannukset ovat edelleen niin korkeat, että rakentamisesta luovuttiin ainakin tältä vuodelta.

Venetietä koskevat päätökset ovat edelleen voimassa. Tontin maanvuokrasopimus on voimassa 31.12.2050 saakka ja rakennuslupa sai lainvoiman 1.2.2022.

Työryhmä valmistelee ensi kautta

Nyt selvitetään, miten talviuintia voitaisiin vielä jatkaa Koskipuistossa

Yhdistyksen hallitus nimesi maaliskuussa työryhmän, jonka tehtävä on valmistella hallituksen kesäkuun kokoukseen esitys siitä, miten talviuinti järjestetään Koskipuistossa kaudella 2023-24 ja kuka on se henkilö, joka ottaa kokonaisvastuun talviuintitoiminasta.

Kokous pidetään kesäkuun alkupuolella.