Jäsenkirje, kesäkuu 2023

Retki Korouomaan ja  Auttikönkäälle 2.9.2023

Korouoma

Posion toiseksi suosituin retkikohde (Riisitunturi suosituin) tunnetaan parhaiten jylhistä kalliojyrkänteistään. Korouoman luontokohteena on monimuotoinen: mäntykangasta, kosteaa lehtoa, kumpuilevaa harjumaastoa. Kohde on hieno luontokokonaisuus!

Starttaamme lauantaiaamuna 2.9. klo 9.00 yhteiskuljetuksella Rovaniemeltä. Ajomatka seurailee kaunista Kemijokea: matkaa Rovaniemeltä reitin lähtöpaikalle on noin 110 km.

Piippukallion pihaus, 5 km, ympyräreitti

Piippukallion pihaus tarjoaa seikkailu-henkiselle maisemanihailijalle silmänruokaa ja sykettä nostavia rinteitä. Ylhäältä rinteiltä näkee vastapäisille kallio- ja rakkarinteille ja Korojoki pilkahtelee alhaalla rotkolaaksossa.

Jätäthän kiireen kotiin. Matkaamme porukalla rauhallisesti maisemista & luonnosta nauttien. Nautimme retkieväät matkan varrella. Korouoman näyttävät kalliot ja monipuolinen luonto tarjoavat jokaiselle jotakin.

Vaativuus: (erittäin) vaativa korkeuseroista ja kivikkoisesta ja juurakkoisesta maasto-pohjasta johtuen; vaatii kohtuullista liikunnallisuutta.

Arvioitu kulkuaika: 3-4 tuntia.

Lisätietoja: https://www.luontoon.fi/korouoma/reitit

Auttiköngäs

Paluumatkalla Rovaniemelle pysähdymme Auttikönkään 16-metrisellä putouskoskella. Putousta voi ihailla heti P-paikan vieressä tai halutessaan jaloitella hieman esim. esteettömän reitin kulkemalla. Sovitaan erikseen tämän pysähdyksen kestoaika.

Ihanan tunnelmainen Pirttikahvila palvelee P-paikan pihapiirissä: halutessasi voit ostaa pientä purtavaa, suolaista ja makeaa, sekä juotavaa.
Lisätietoja:

https://www.luontoon.fi/auttikongas/reitit  ja
https://www.suomenvesiputoukset.fi/vesiputoukset/suomen-vesiputoukset-luettelossa/auttikoengaes/

Retken jäsenhinta
25 €/hlö sis. edestakaisen bussikuljetuksen, matkanjohtaja mukana.

Retki toteutuu, jos lähtijöitä min. 15 hlöä.

Lisätiedot, sitovat ilmoittautumiset ja retken maksu 31.7. mennessä
puh. 040 505 7262, elinavieno@hotmail.com

Retkelle lähtijöille ilmoitetaan maksua varten tilinumero.

 

Millaisia vaelluksia/retkiä haluaisit?

Yhdistyksellä on nyt pitkästä aikaa vetäjä pitkille vaelluksille, kun Pasi Nurmikumpu liittyi joukkoomme. Hän tuntee Lapin ja Pohjois-Ruotsin tunturialueet ja haluaisi erityisesti järjestää ihmisille mahdollisuuksia tutustua Ruotsin hienoihin tunturimaisemiin.

Nytkin on yksi retki tarjolla juhannusta edeltävälle viikonlopulle. (Tietoja toukokuun jäsenkirjeessä ja Facebook-sivulla.)

Koska yön yli -retkille ei tähän mennessä ole ollut kovin paljon kiinnostusta, haluamme kysyä, millaisia niiden pitäisi olla.

-Montako päivää olisi sopiva retken kokonaiskesto?

-Pitääkö yöpymiseen olla mökkimajoitus vai käykö myös teltta (oma)?

-Miten pitkiä päivämatkoja olisit enintään valmis vaeltamaan?

-Pitäisikö retkeen sisältyä jotain erityisohjelmaa, kuten kalastusta?

-Onko sinulla jokin tietty tunturikohde, jonne haluaisit ohjatun retken?

-Miten hyvissä ajoin suunnitellusta retkestä pitäisi saada tieto? Puoli vuotta aikaisemmin, pari kuukautta aikaisemmin, kuukausi aikaisemmin vai?

-Mikä ajankohta sinulle sopisi parhaiten? Kesä, ruska-aika, loppusyksy?

Lähetä vastauksesi sähköpostilla ounasvaaranlatu@gmail.com, mielellään mahdollisimman nopeasti.

Jos on kysyttävää, niin Pasin tavoittaa numerosta 040 734 7394

 

Akumaja, Suomen Ladun erämaakohde Paistunturin erämaa-alueen rajalla

Yhdistys on varannut Akumajan jäsenilleen 12.-19.8. (la-la). Majoituskokonaisuus käsittää kaksi rakennusta, Akumajan (12 hlöä) ja Dominicin mökin (6 hlöä); pihapiirissä myös varastorakennus, ulkokäymälä sekä alhaalla, Akujoen läheisyydessä, rantasauna. Mukavuuksina ovat led-valo, kaasulla toimiva keittiö, takka, kamina ja makuutilat.

Akumajan viikolle on ilmoittautunut 12 jäsentä. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu ja se päättyy 30.6., Ilmoittautumiset email. ounasvaaranlatu@gmail.com.  Kerro ilmoittautumisen yhteydessä puhelinnumerosi ja se saako sinut lisätä lähtijöille perustettuun WhatsApp-ryhmään.

Retkiviikon hinta OuLan jäsenelle on 30 €/hlö, sis. majoituksen Akumajassa tai Dominicin mökissä. Lisäkustannuksia retkelle tulee mm. matkakuluista ja ruokatarvikkeista.

Tutustu retkikohteeseen tämän linkin kautta:
https://yhdistyspalvelut.suomenlatu.fi/fi/ajankohtaiset-2/akumajan-eramaaluonto-lumoaa.html

 

Talviuinti kaudella 2023-2024 Koskipuistossa

Hallituksen perustama työryhmä: Kirsi Lantto, Vesa Mattila, Leila Rautio ja Jarno Valkeapää ovat kokoontuneet aktiivisesti ja selvittäneet talviuinnin järjestämistapaa tulevalla kaudella Koskipuistossa. Tavoitteena on jatkaa talviuintia Koskipuistossa tulevallakin kaudella hieman päivitetyllä ulkonäöllä ja tavalla toimia.

Vapaaehtoisten määrää saatiin nostettua ja jatkossakin tarvitsemme vapaaehtoisia, jotta toiminta voi jatkua. Tulemme avaamaan ilmoittautumisen tämän kauden vapaaehtoisille ensin ja sen jälkeen uusille innokkaille vapaaehtoisille.

Oli hienoa huomata, että vapaaehtoistyö kiinnostaa oman harrastuksen parissa. Talviuintipaikan purku tapahtui nopeasti, kun porukkaa oli hyvin paikalla! Kiitos kaikille vielä kerran!

Kausikorteista

Jäsenhintainen kausikortti edellyttää yhdistyksen jäsenyyttä.
Viime kauden kausikorttien yhteismäärä oli 471. Jäsenhintaisia kausikortteja oli 373, joista yhdistyksen jäseniä 355 (tilanne 4.6.).
Kausikorttien hinnat kaudelle 2023-2024 seuraavassa jäsenkirjeessä.

 

Kesäkuun geoilta yhdistyksen toimistolla, Vartiokatu 11-13 A  13.6. klo 17:30.
Lisätietoja Leifiltä, puh. 050 326 9038

 

Onko Jäsenpolku jo käytössäsi?

Jäsenen itseasiointisivusto, Jäsenpolku, tarjoaa jäsenelle uusia asioinnin mahdollisuuksia. Sivuston kuvakkeiden kautta löytyy jäsenkortti, omien yhteystietojen muokkaus, jäsenyystiedot sekä tietoa oman yhdistyksen ja Suomen Ladun toiminnasta.

Myös Latu&Polku-lehteä voi lukea Jäsenpolun kautta.

Itseasioinnin kirjautumisosoite on suomenlatu.fi/jasenpolku.

Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, valitse ”Luo uusi salasana” ja seuraa sivuston ohjeita. Käyttäjätunnuksesi on Suomen Ladun jäsenrekisteriin ilmoittamasi sähköpostiosoite. Huomaathan, että mikäli et ole ilmoittanut sähköpostiosoitettasi, et pääse kirjautumaan palveluun.

Jos käytössäsi ei ole tietokonetta tai mobiililaitetta, voit pyytää jäsenkortin tulosteena Suomen Ladun jäsenpalvelusta: jasenpalvelu@suomenlatu.fi tai puhelimitse 09 8567 7450.

 

OuLan nettisivut, Facebook ja Instagram

Yhdistyksen nettisivujen osoite on https://ounasvaaranlatu.fi/.  Facebookissa meidät löytää osoitteesta Ounasvaaran Latu ry ja Instagramista ounasvaaranlatu