Jäsenposti 1/2024

Kevätkokous on pidetty ja jäsenpostin pitäisi kilahtaa postiluukusta ihan pian. Pääset lukemaan sen myös tästä:

Puheenjohtajan terveiset

Alkanut toimintavuosi on tuonut uusia tuulia. Puheenjohtaja on vaihtunut. Pitkän puheenjohtajarupeaman jälkeen Aila jäi ansaitsemalleen vapaalle ja Tarja siirtyi tähän vaativaan tehtävään.

Järjestäytyminen on ottanut aikansa alkuvuodesta 2024 ja työryhmänä hallitus on pääsemässä tehtäviinsä käsiksi. Olemme myös saaneet uuden tiedottajan, ja näin toivottavasti tieto tapahtumista ja toiminnasta tavoittaa teidät paremmin.

OuLa:n tapahtumakalenteriin lisäämme toimintaamme vähitellen ja samoin päivitämme vuosikelloa, ja siihen kaikki tärkeät ajankohdat sekä tapahtumat.

Maaliskuun lopulla on Suomen Ladun kevätpäivät Kiilopäällä ja Pohjoisen latualueen retkitapahtuma syyskuussa Aku-majalla. 

Talviuinti huiman suosion saaneena  jatkuu huhtikuun loppuun. Purkutalkoisiin vapaaehtoisia toki kaivataan vielä. 

Geokätköily ja Perhetapahtumat jatkavat entiseen malliin. OuLa:n sivulta löytyy vuokrattavien välineiden lista ja yhteystiedot niin talvisiin kuin kesäisiin toimintoihin. 

Suomen Latu antaa toimintaryhmien vetäjille koulutusta. Uusia ohjaajia toivotaan mukaan. Maastopyöräily on suosiossaan, vetäjä puuttuu vielä. Samoin +65 vuotiaiden liikuttaja uupuu – näin äkikseltään muistelen .

Puheenjohtajan saa parhaiten kiinni sähköpostilla (tarja.tenhunen@gmail.com)

Terveisin,

Tarja

 

Seikkailevat perheet

Jaoston tavoitteena on järjestää ohjattua ja omatoimista luontoliikuntaan kannustavaa toimintaa lapsille ja perheille Rovaniemen lähiluontokohteissa. 

Seikkailevat perheet -retkiä järjestetään keväällä noin kerran kuussa. Vielä ehdit mukaan 13.4. (Korkalovaara) ja 11.5. (Saarenkylä) retkille. 

Metsämörriretkiä järjestetään maaliskuusta kesäkuuhun. Metsämörriretkillä tehdään yhteistyötä Ensi- ja turvakodin kanssa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: h.pihajoki@gmail.com

Lisäksi Unelmien liikuntapäivänä 10.5. on tulossa omatoimireitti Ounasvaaralle. 

Syksylle luvassa myös toimintaa, mutta niistä lisätietoja seuraavissa posteissa. 

Tervetuloa mukaan!

 

Talviuinti

Kevät vahvistaa otettaan päivä päivältä ja se tarkoittaa sitä, että talviuintikausi alkaa lähestyä päätöstään. Uusia kausikortteja ei enää myydä, mutta vielä voit käydä yleisövuoroilla keskiviikkoisin kello 18-19 tai sunnuntaina kello 12-13. Varaa käteistä tasaraha 5 € tai Mobilepay. Ota mukaan uintivarusteet, pyyhe, lämmin päähine sekä halutessasi omat tossut/sukat. Paikalla on kokeneita uimareita opastamassa.

Laita kalenteriin myös talviuintipaikan purkutalkoot. Alustavasti purkutalkoot on suunniteltu 3.-5.5., mutta mikäli kevät etenee harppauksittain, katsotaan purkutalkoille uusi ajankohta. Siitä ilmoitellaan Ounasvaaran Ladun sosiaalisen median kanavissa Facebookissa ja Instagramissa sekä Ounasvaaran Ladun verkkosivuilta. 

 

Lentopallo

Kauden 2023 – 2024 pelivuorot Alakorkalon koulun salilla jatkuvat toukokuun 2024 loppuun. Viikottainen pelaajamäärä on keskimäärin 30 henkilöä.

Pelivuorot tiistaina ja keskiviikkona klo 17.00-18.30 Alakorkalon koululla.
Vuorot ovat avoimia kaikille lentopallosta kiinnostuneille OuLan jäsenille.

Lisätietoja:  Aimo Jolanki  (puh. 040 768 3970), Martti Koskela (puh. 040 512 6070)
Soile Kangas (puh. 040 846 2170)

 

Geokätköily

 

Rovaniemellä on satoja virallisia geokätköjä. Ounasvaaran Ladun geokätköilyjaosto kutsuu oppimaan lisää etsimisestä, gps:n käytöstä, kätköjen teosta ja ratkomaan mysteerikätköjä yhdessä. Uudet harrastajat saavat meiltä ohjausta ja jaostolaiset kokoontuvat noin kerran kuussa vaihtelevien teemojen ympärille.

 

Lisätietoja: Leif Wilenius (puh. 050 326 9038) ja Nina Miettinen. Seuraa myös Ounasvaaran Ladun Facebookia sekä Rovaniemen seudun geokätköilijöiden ryhmää. 

 

Uusia ohjaajia etsitään!

Etsimme uusia ohjaajia erityisesti polkujuoksuun ja maastopyöräilyyn. Molemmat lajit ovat olleet pidettyjä, mutta tällä hetkellä lajeilla ei ole ohjaajaa. 

Ohjaajakursseille osallistuvien tulee olla vähintään 15-vuotiaita. Jäsenyhdistyksillä on useimmille kursseilla paikkoja maksutta, joten mikäli olet kiinnostunut ohjaamaan toimintaa Ounasvaaran Ladussa, ole rohkeasti yhteydessä hallitukseen, niin sovitaan koulutuksiin osallistumisesta. 

Hallituksen yhteystiedot löytyvät: https://ounasvaaranlatu.fi/yhdistys/hallitus