Rovaniemen tarinaillassa historiallisia retkiä Lapissa

Rovaniemen tarinaillassa historiallisia retkiä Lapissa

Ounasvaaran Latu ry on kutsunut 5.9.2024 klo 17.30 liikuntaneuvos Tuomo Jantusen liikuntaväen tarinailtaan, jonka taustalla on Suomen suosituin retkeilykeskus Kiilopää. Keskuksen perustamisesta on kulunut 60 vuotta.

Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla, ja tapahtuma kestää klo 19.30 saakka. Tarinailtaan ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita ja se on ilmainen.

Tarinoiden avulla patikoidaan, pyöräillään ja hiihdetään seutukunnan reittejä, muistellaan toimintaa Napapiirin maisemissa ja monia liikuntatapahtumia – mutta erityisesti vaelletaan Kiilopään ja Saariselän tuntureilla. Nämä Lapin tarinat ovat osa Tuomo Jantusen kirjoittamaa ja Väyläkirjojen julkaisemaa teosta ”Kiilopään kiehisiä”. Tuomo kertoo tarinaillassa valokuvilla höystettynä kokemuksistaan Lapin vaelluksilla ja erityisesti Kiilopään kehittymisestä Suomen suosituimmaksi retkeilykeskukseksi.

”Kiilopään Kiehisiä” on samalla historiikki kyseisen alueen tapahtumista, rakentamisesta ja ihmisistä.

Ja kun Lapissa ollaan, ei Tahko Pihkalakaan plus alueen tunnetut retkeilijät kuten Ounasvaaran Ladun ensimmäinen puheenjohtaja O.J.Willamo tai Kiilopään hoitokunnan puheenjohtaja Heikki Grön sekä Antero Karvinen, Aila Oikarainen, Leena Jääskeläinen ja Seppo Arvio voi jäädä ilman mainintoja..

Tarjolla on kahvia ja kakkua, sillä samalla vietetään Kiilopään 60-vuotisjuhlia. Illassa on mukana jäsenyhdistysten johtohenkilöitä ja vierailevia ulkoilijoita muista yhdistyksistä.

Tarinailtojen aikana esitellään kuntosauvauutuus ”Sisu- Grip”. Voisiko uusi kävelysauva tuoda lisää kuntoa kansalle kuten kävelysauvat 25 vuotta sitten?

-Tuomo Jantunen